Bageevne

Hvorfor står der så ofte Hvid Hvede i dine kage – og brødopskrifter? Kan jeg ikke bare bruge alminelig groft hvedemel med fuldkornsmærket på, når jeg vil anvende groft mel ved bagning af kager og brød?

Jo jo for så vidt kan du da det ….. men resultatet kan bliver lidt tungt.
Det kan være netop det, der gør forskellen på, om du selv og dine eventuelle gæster synes om resultatet.

Fordi når du har kostfibre i melet reducerer du bageevnen … altså det bliver et mere kompakt (tungt) produkt, som du får bagt.

Det kan et højt indhold af protein i melet være med til at opveje. Derfor skal du anvende den hvedesort, som et så højt proteinindhold som muligt, når du samtidig ønsker fleste gode næringsstoffer i dit brød og derfor vælger med fuldkornsmærket på.

Hvedesorten Hvid Hvede har et protein indhold på ca. 16/100 gram.
Det er derfor jeg bruger den igen igen.

Fuldkornsmel af sorten Hvid Hvede. Her får du ALLE guldkorn fra fuldkorn!

Fuldkornsmel af sorten Hvid Hvede. Her får du ALLE guldkorn fra fuldkorn!

Det er også derfor jeg kan gå fra forretning til forretning, fordi jeg går ikke på kompromis. Jeg vil have det bedste resultat også næringsmæssig.
Derfor bruger jeg sorten Hvid Hvede.

God bage lyst.

 

Kærlig hilsen

Hanne Svendsen

P.s. I december er der fundet hvid hvede hos: Løvbjerg, Netto, Føtex og i Super Brugsen.

2 Responses to Bageevne

  1. Pia 1. februar 2015 at 20:04 #

    Desværre er det svært at få fat på i den lille by jeg bor i. Må handle stort ind når jeg er i storbyen…

    • Hanne Svendsen 1. februar 2015 at 22:29 #

      Ja, desværre er det ikke tilgængeligt alle steder.
      Men bliv endelig ved med at efterspørge, de steder hvor du handler i dagligdagen. Det er den eneste måde butikkerne får øjnene op for, at der er et behov!

Skriv et svar

Venligst Log indEMEMBER_TO_COMMENT

Adgangskode nulstillet

Venligst skriv din email. Du vil modtaget ny adgangskode via email.