Et trick til hvad du kan gøre hvis noget ikke smager lige så godt som forventet

Ris a la Mande i kæmpe skåle

2 gange på kort tid er jeg blevet serveret portionsanrettet Ris a la Mande i kæmpe skåle.

Det er en uskik efter min mening, for jeg kommer let til at spise mere end jeg har lyst til, når der er øst op. Begge gange lavet med rigelig fløde og som den ene kok formulerede det. En rigtig “ond” dessert.

Engang kunne jeg godt lide Ris a la Mande især på grund af kirsebær soucen, men år har jeg mistet lysten, fordi kokke af deres “hjertets godhed”, eller hvad det nu er, bruger mere end rigelig fløde. Når man som jeg ikke er vant til det, ja så er resultatet hvergang utilpashed og mavepine.

Kalorier skal nydes

Gad vide hvor mange kalorier der er i sådan en portion? Fandt denne angivelse på nettet. Men det er jo svært for ikke fagkyndige at vide hvor mange gram, der regnes til en portion.

kaloriebombe

 

Skal der så mange kalorie ned, skal de virkelig smage godt og nydes i fulde drag.

Heldigvis behøver vi ikke regne i kalorier i Klubben.

Serviet tricket

Efter at have smagt på rettet brugte jeg et trick, jeg har lært af Hanne. Det går ud på: Smager en kaloriebombe ikke lige så godt som forventet, så levn og læg en serviet henover, så bliver man ikke fristet til at spise mere på autopilot.

Nu vil jeg gå på jagt i klubben og jule e-bogen efter inspiration til jule desserten, for i år skal det ikke være ris a la mande, det er sikkert.

Fortsat god december.

Susanne

 

 

No comments yet.

Skriv et svar

Venligst Log indEMEMBER_TO_COMMENT

Adgangskode nulstillet

Venligst skriv din email. Du vil modtaget ny adgangskode via email.